Kleuren

De architectuur in Nederland wordt gekenmerkt door een uitbundig gebruik van kleuren. Architecten zijn niet bang om hun ontwerp met frisse kleuren een bijzondere uitstraling te geven. In vergelijking tot veel andere landen, loopt de Nederlandse architect, uiteraard samen met zijn opdrachtgever voorop. Wij hoeven u als architect niet te leren wat u met kleuren kunt doen. Wel willen wij u inspireren over het gebruik van kleuren. Daarom vind u hier een aantal projecten die uitblinken in kleurgebruik.

Naast de kleur, wordt het nu ook mogelijk om met structuren in de lak bijzondere effecten te bereiken. Dankzij de structuur wordt het licht gebroken en afhankelijk van de zichthoek en lichtintensiteit gaat de gevel ‘leven’. Daagt u ons uit om samen met u de juiste kleur, glansgraad en structuur te vinden om uw project de finishing touch te geven.

Een paar zaken om rekening mee te houden:

  • Het toe te passen laksysteem moet geschikt zijn voor de locatie van het gebouw. Denkt u aan een gevel in de kustzone: daar heeft de lak het zwaar te verduren en moet dus tegen het zoute klimaat opgewassen zijn.
  • Er is sprake van een minimum bestelhoeveelheid. Vraag ons naar de mogelijkheden.
  • Bij metalic coatings, structuurlakken en duo-tonen is sprake van een lakrichting. Houdt daar bij de plaatindeling rekening mee om verschillen te vermijden
  • Bestel altijd materiaal uit één productierun om kleurverschillen te voorkomen