Glasvezel Versterkt Beton (GFRC)

Glasvezel Versterkt Beton Paneel voor Gevelbouw
Beton kennen we allemaal. Het is een duurzaam bouwmateriaal dat uitstekend geschikt is om dragende constructies te maken. Beton heeft een natuurlijk uiterlijk dat heel goed past binnen de moderne architectuur en behoefte aan materialen met een eigen gezicht. Creative Cladding biedt u nu de mogelijkheid om gevels van beton te maken, die toch licht van gewicht zijn: glasvezel versterkte beton panelen. Het beton wordt voor het gieten in de mal voorzien van glasvezels. Zo wordt de breuksterkte van het beton enorm verhoogd en kunnen panelen van 2×5 meter gemaakt worden die toch maar vanaf 20 mm dik zijn. Met recht ‘lichtgewicht’.

Door gebruik te maken van gietmallen in alle gewenste afmetingen, kan optimaal gebruik gemaakt worden van het materiaal, er is geen afval, wat voor een gunstige prijs van de gevel zorgt.
Het maken van een gietmal is relatief eenvoudig. Daarom leent het GFRC paneel zich bij uitstek voor het maken van complexe 3D-vormen. Enkel en dubbel gekromd! Ook hier geldt dat de afmeting geen belemmering is voor uw ontwerp. De  panelen zijn leverbaar in meer dan 500 verschillende oppervlakte structuren. Ook is het mogelijk om een door u ontworpen patroon te maken. Het is zelfs mogelijk om afbeeldingen in het paneel te maken. Een foto is daarvoor al genoeg. De GFRC panelen bieden u nagenoeg onbeperkte mogelijkheden in de gevelbouw. Vorm, kleur, structuur, afmeting, alles is mogelijk!

GFRC glasvezel versterkte beton techniek

Glasvezelversterkt beton bestaat uit drie hoofd ingrediënten: zand, cement en glasvezels. Het zand zorgt voor het volume, het cement is het bindmiddel en de glasvezels vormen de wapening van het beton. De panelen worden individueel op maat gemaakt in mallen. Voor vlakke panelen zonder reliëf worden harde mallen gebruikt. Voor de panelen waarin een structuur zit, worden mallen van polyurethaan gebruikt. Na te zijn voorzien van ontkistingsolie, wordt de mal ingespoten met een dunne laag vol beton. Daarna wordt het paneel op dikte gebracht met het beton met daarin de glasvezels. Na een eerste uitharding worden de panelen opgeslagen om verder uit te harden. Eventuele bewerkingen zoals gaten boren voor ankers worden gedaan nadat het beton zodanig is uitgehard dat het door deskundigen verantwoord gemanipuleerd kan worden. Na 28 dagen heeft het beton een zodanige sterkte bereikt dat het gemonteerd kan worden als gevelbeplating. Alle constructieve berekeningen op de panelen zijn uitgevoerd met beton dat zolang uitgehard is. Aan de uithardingstijd moet onder alle voorwaarden worden voldaan!

GFRC glasvezel structuren en kleuren

GFRC glasvezel fotogravure

Uniek is de mogelijkheid om foto’s of andere afbeeldingen in de panelen op te nemen. Uw afbeelding wordt met een speciaal computer programma vertaalt in een reliëf, dat tot wel 256 verschillende grijstinten leidt. Afhankelijk van de lichtinval en kijkhoek, ontstaat een levende gevel.

GFRC glasvezel montage

GFRC glasvezel 3D vormen

Glasvezel versterkt beton is extreem dun. Maar uw keuze valt op beton vanwege het massieve karakter ervan. Dat is mogelijk omdat we met omgezette hoeken kunnen werken, waardoor u niet het idee heeft van een dunne plaat. Met ons materiaal kunt u ‘massief’ ontwerpen zonder het hoge gewicht van monolithische beton.

Neem ook een kijke op de website van onze dochteronderneming:

www.creativeconcretebv.com

Left Menu Icon