Etalbond Composiet Panelen

Etalbond Aluminium Composiet Gevels Opbouw

Opbouw composiet paneel

Aluminium composiet panelen worden opgebouwd uit twee lagen aluminium van 0,5mm dik met ertussen een laag LDPE (low density polyethyleen). Dit duurzame kunststof is hetzelfde materiaal als gebruikt wordt voor frisdrankflessen.

Door de gelamineerde opbouw ontstaat een bijzonder vlak paneel met hoge sterkte eigenschappen. Bij omgezette kanten is het door het ontbreken van materiaalspanningen extreem recht.

Het composiet paneel kan gezet worden nadat aan de rugzijde een speciale groef gefreesd is. De hoek en radius zijn afhankelijk van de vorm van de groef. Ook walsen en buigen behoren tot de mogelijkheden.

Perforaties zijn mogelijk door in het paneel de gewenste uitsparing te frezen of te stansen. Bij frezen zijn beide randen van het paneel (zicht– en rugzijde) scherp, bij stansen ontstaat aan de ingangszijde van de perforatie een lichte afronding.

Creative Cladding biedt u de mogelijkheid tot het maken van dubbelgekromde elementen. Exclusief in uiterlijk, maar verrassend gunstig in prijs, ook voor unica’s.

Etalbond Aluminium Composiet Gevels: Kleuren

Etalbond kleur mogelijkheden

Al vanaf 500m2 wordt Etalbond gemaakt in de kleur die u voor ogen heeft.

In het eigen laboratorium worden binnen enkele dagen monsters gemaakt, zodat u het resultaat kunt beoordelen. Daarna wordt de lak aangemaakt en op de eigen lakstraten op het aluminium aangebracht. U heeft keuze uit alle mogelijke uni-kleuren, maar ook metalics en duo-tone lakken behoren tot de mogelijkheden.

Er kan gevarieerd worden met de metalic-deeltjes, grof, fijn, elk heeft zijn eigen effect. Geborsteld aluminium, RVS look en zelfs echte koper behoren tot het leveringsprogramma.

U heeft keuze uit verschillende glansgraden, van mat tot hoogglans. Standaard PVDF lak heeft een glansgraad van 30-40%. Om hogere glansgraden te verkrijgen wordt of een transparante topcoat aangebracht of wordt er gekozen voor een ander duurzaam laksysteem.

Etalbond kleuren

De architectuur gaat steeds gewaagder met kleuren om. Etalbond is verkrijgbaar in elke gewenste kleur. Reeds vanaf een geringe hoeveelheid wordt het gemaakt in de kleur van uw keuze. Om aan de vraag naar alle mogelijke kleuren te kunnen voldoen, beschikt Elval Colour over 3 (!) eigen coilcoat lijnen en een eigen verflaboratorium en mengerij.

Een groot aantal kleuren is standaard beschikbaar. De levertijd daarvan bedraagt ca 2 tot 3 weken. De niet standaard kleuren worden zonder toeslag geleverd binnen een periode van ca 5-7 weken. Uniek bij Elval Colour is het leveren op lengte van de panelen. Dat vermindert het snijverlies en verlaagt zo de kostprijs van de gevel. En omdat er snel geleverd wordt, kunt u uw project binnen de gewenste termijn afronden.

Creative Cladding maakt op aanvraag een optimalisatie. Soms komen we uit op maar 1,5 tot 2% zaagverlies. En wat u niet weggooit, hoeft u ook niet te betalen!

Etalbond Composiet Gevels Relief Lak

Etalbond kleuren Reliëf lak

Glad en strak, zo kent men Etalbond composiet panelen. Een regelrechte innovatie is reliëf lak. In de coilcoating wordt met een speciale techniek een voelbaar reliëf aangebracht. Dat zorgt voor een bijzondere reflectie, het oppervlak van het paneel spiegelt afhankelijk van de lichtinval.

Het resultaat is een levendige gevel die reageert op haar omgeving. De lak geeft het gebouw een ‘aaibaarheids factor’.

Er zijn twee typen lak: Basalt en Rimpel.

Basalt lak wordt gekenmerkt door een lijnvormige structuur die geaccentueerd wordt door kleine tintverschillen in de lak. De lak lijkt op een zijaanzicht van de bekende basaltformaties uit Noorwegen. Basalt lak is verkrijgbaar in crème en in antraciet.

De rimpellak lijkt op een meer dat licht door de wind beroerd wordt. Ook hier zorgt het reliëf voor een spannende reflectie. Rimpellak kan geleverd worden in elke gewenste kleur.

Etalbond technische gegevens

Etalbond is in twee typen verkrijgbaar: B1 en B2. Voor standaard gevels is de B2 klasse voldoende. Worden er hogere eisen aan brandwerendheid gesteld, dan kunt u de B1 klasse toepassen. B1 heeft betere brandvertragende eigenschappen.

Standaard wordt de zichtzijde van Etalbond voorzien van een meerlaagse PVDF-coating. De rugzijde is altijd voorzien van een beschermlak. De dikte is 4mm, maar ook 5 of 6 mm dik behoort tot de mogelijkheden. De aluminium huid is zowel aan de binnen– als aan de buitenzijde 0,5mm dik. Dat waarborgt voldoende sterkte om grote panelen toe te kunnen passen.

Brandklasse

Etalbond is leverbaar in twee verschillende brandklassen. Deze brandklasse wordt aangeduid volgens de actuele norm EN 13501-1

  • Etalbond FR valt in de klasse Bs1d0
  • Standaard Etalbond met PE kern is in klasse D ingedeeld.

Let bij de keuze voor het juiste Etalbond op de eisen zoals die In het Bouwbesluit gesteld worden. Creative Cladding kan u hier nader over adviseren.

Etalbond Composiet Gevels Bewerkingen

Etalbond Bewerkingen

Etalbond composiet panelen hebben een unieke eigenschap: door aan de rugzijde het paneel in te frezen, kan het gemakkelijk gezet worden in complexe vormen. En omdat de vouwnaad ‘voorgeprogrameerd’ wordt, is de omzetting strak, recht en treden geen vervormingen op. Een gevel die is bekleed met Etalbond blinkt uit in een hoogwaardige uiterlijk. De panelen worden gefreesd op CNC gestuurde freestafels. Dat werkt rationeel en zorgt voor een betrouwbare maatvoering en snelle doorlooptijd. Etalbond bestaat uit twee lagen aluminium en een kunststof kern. Met standaard HSS gereedschap is het zeer gemakkelijk te zagen en te frezen. Een paneel op maat zagen gaat daardoor snel en precies.

Left Menu Icon