Achterconstructies

Gevelbekleding Achterconstructies
Alle mooie gevelbekleding moet ook gemonteerd worden. Daarvoor wordt een achterconstructie gebruikt van veelal aluminium. De achterconstructies is erg bepalend voor het eindresultaat. Ruwweg 1/3 van de kostprijs van een gevel wordt gevormd door de montagekosten. De overige 2/3 voor het feitelijke gevelbekledingsmateriaal, de achterconstructie en de engineering van de gevel.
Een snelle, rationele montage draagt dus sterk bij aan het verlagen van de kostprijs van de gevel. En hoe lager de kostprijs wordt, hoe mooier uw gevel kan worden, het budget vaart er immers wel bij.

Creative Cladding heeft diverse eigen achterconstructies in het assortiment. Systemen die zich op verschillende projecten bewezen hebben. Verder heeft zij achterconstructies van Etem in haar programma. Etem achterconstructies worden gemaakt door dezelfde organisatie die Etalbond maakt.
Onderzoek naar de duurzaamheid van de gevel, uitgevoerd door TNO in op- dracht van Dumebo-DWS heeft aangetoond dat aluminium het materiaal bij uitstek is. Het is licht van gewicht, voldoet zonder maatregelen aan de duurzaamheidseis van 50 jaar volgens het Bouwbesluit en is aan het eind van de gebruiksduur volledig recyclebaar.

Left Menu Icon